Treningsstudioer pleier å bugne av moderne treningsapparater som kan brukes til å styrke alle mulige slags muskelgrupper, alt fra biceps til leggmuskler. Det er også normalt å trene med løse vekter, hvor du selv må ta av og på vekter og skru dem fast og noen sverger til denne metoden fremdeles.

treningÅ være medlem av et treningsstudio vil vanligvis innebære en månedsavgift, og den varierer ofte fra studio til studio. Naturlig nok er det de som har store og fine lokaler med topp moderne utstyr som er de dyreste. Treningsstudioer som har dårlig plassering, lokaler nesten uten vinduer og få ansatte har mye billigere medlemskontingent, men mange trives ikke i slike lokaler.

Siden treningsstudioene spretter opp overalt i byene er det opplagt ganske god industri, og noen får kanskje en god ide om å starte sitt eget studio for å tjene penger. Da er det flere ting å ha i mente:

 

Rikelig med startkapital er alfa og omega – det tar lang tid å bygge opp en kundekrets

Du tjener naturlig nok mer penger når du selv er leder for en bedrift, men alle som skal starte en bedrift, må også ha en god del penger å starte med. Det vil ta lang tid før pengene begynner å rulle inn og overskuddene kommer, og inntil da vil det ble betydelig med utgifter for deg som starter opp bedriften.

Alle som skal begynne på et kostbart prosjekt, bør altså vurdere kostnadene nøye, og se om det er realistisk og fornuftig å gjennomføre planen. Det er som en tommelfingerregel fornuftig å ha litt mer startkapital enn beregnet, for uforutsette hendelser og ekstrakostnader kan raskt dukke opp. Dersom du må ta opp lån for å ha startkapital, er det enda flere utgifter, som for eksempel renter, du må tenke over.

 

Finn et godt sted, og la alle få vite om det

Det koster mer å kjøpe eller leie et hus midt i et stort bysentrum enn å kjøpe et langt ute på landet, siden sentral beliggenhet koster ekstra. Det er også viktig for bedrifter å ha god beliggenhet, for dersom det blir vanskelig eller slitsomt å komme seg til et sted vil det bli få besøkende. Dette gjelder spesielt for et treningsstudio, siden man må være fysisk til stede, ingen kan jo trene på besøks-sidene på internett.

Et kjøpesenter er et ypperlig sted å ha treningsstudio, siden de får mange besøkende hver dag, og lett tilgjengelige er de stort sett alle sammen. Det gjelder å finne balansegangen mellom hvor mye leien for lokalet ditt vil koste sammenlignet med hvor mange kunder som vil komme, for leien kan fort bli svimlende dyr.

Reklame er gull verdt, det er jo en grunn til at det brukes mange milliarder hvert år verden over på dette. Det gjelder å vise frem innbydende og rene lokaler som vil virke tiltrekkende, og gode tilbud på medlemskap vil veldig ofte bli en innertier hos folk. Spesielt gode vilkår for nybegynnere er lurt å ha, for når du først har fått trofaste medlemmer vil de vanligvis henge fast ved deg etter at nybegynnervilkårene har sluttet å gjelde.